Velikonoční beránek – Vyzkoušený recept, který zabere chviličku!
Pokud jste se rozhodli udělat si vlastního velikonočního beránka, jistě jste hledali nějaký ten extra snadný recept. Vaše hledání je u konce, přinášíme vám prověřený recept, který zvládne skutečně každý!
Tleskáme vašemu rozhodnutí udělat si vlastního velikonočního beránka a přinášíme vám opravdu jednoduchý recept, který má zaručený výsledek!
Obavy stranou, jde se na to!
Velikonoční beránek
Budete potřebovat: 4 vejce (nejlépe domácí), 20 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, balíček vanilkového cukru, balíček prášku do pečiva, 250 ml šlehačky, půl dcl oleje, citrónovou kůru.
Nejdříve si
vymažete a hrubou moukou vysypete připravenou formu na beránka.
1. Poté ušleháte vejce spolu s cukrem (krupicí i tím vanilkovým) do pěny.
2. Přilijete šlehačku, všechen olej a nakonec přidáte i mouku. Vše pečlivě promícháte a přisypete balíček prášku do pečiva.
3. Těsto vlijete do formy a dáte do předem vyhřáté trouby péct na 175 stupňů po dobu 40 minut.
Pozn. Pokud si nejste jistý, zda je beránek skutečně upečený, píchněte do něj špejlí. V případě, že je po vytáhnutí čistá, bez zbytků těsta, je beránek upečený.
4. Velikonočního beránka vyklápějte až po vychladnutí. Poté pocukrujte moučkovým cukrem nebo polijte čokoládovou polevou.
Hezké velikonoce!