3 Neobvyklé přílohy k masu – Vyzkoušejte je i vy!
Určitě vás už nudí klasické přílohy k masu, jako jsou brambory, rýže, těstoviny. Připravili jsme pro vás přílohy, které jste ještě nezkoušeli!
Přemýšlíte, jak do své kuchyně zařadit nové chutě? Pak vám jistě přijdou vhod naše tipy na neobvyklé přílohy k masu, které jsou extra dobré a extra snadné!
Obsah článku
Netradiční přílohy k masu hotové za pár minut!
Kterou vyzkoušíte vy?
Pečená mladá mrkev s tymiánem
Potřebujete: svazek mladé mrkve, půl lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 3 lžíce másla, 1 lžičku citronové šťávy, tymián.
Nejdříve ze všeho
odkrojte od mrkve zelené části a pečlivě jí omyjte. Mladou mrkev není třeba loupat.
2. Troubu předehřejte na 200 °C.
3. Mrkev promíchejte se solí, pepřem a olejem.
4. Mrkev vyskládejte na plech na pečící papír a pečte 30 minut.
5. Mezitím si rozpusťte v pánvi máslo, přidejte tymián a šťávu z citrónu.
6. Opečenou mrkve v ochuceném másle promíchejte. Podávejte s masem.
Parmazánové brambory
Potřebujete: 2 stroužky česneku, 1 cibuli, hrnek smetany, půl hrnku nastrouhaného parmazánu, čerstvý tymián, 3-4 brambory, pepř, sůl, máslo na vymazání formy.
Připravte si
alobal a formu na muffiny – tu vymažte máslem.
2. Předehřejte troubu na 180 °C.
3. Oloupejte brambory, česnek a cibuli. Cibuli spolu s česnekem na jemno nakrájejte a brambory na tenká kolečka.
4. Česnek, cibuli, parmazán, tymián, sůl a pepř, to vše smíchejte se smetanou ve velké míse.
5. Do vymazané formy na muffiny začnete vrstvit vždy kolečko brambory a parmazánovou směs. Každý ‘’bramborový muffin’’ končí vrstvou parmazánu.
6. Pečte 35 minut, přikryté alobalem. Po uplynutí této doby alobal odkryjte a pečte dalších 10 minut.
7. Hotové podávejte k masu.
Pečené Fava fazole s mořskou solí
Potřebujete: čerstvé fava fazole, 2 lžíce olivového oleje, citrón, mořskou sůl.
Troubu
předehřejte na 200 °C.
2. Fazole promíchejte s olejem a solí.
3. Fazole vyskládejte na plech a pečte 6 minut, dokud fazole lehce nezezlátnou .
4. Fazole podávejte k masu, spolu s čerstvým citrónem. Fazolové lusky lze jíst v případě, že jsou dostatečně mladé, v opačném případě jezte pouze fazolky.
Která příloha vás zaujala nejvíce?