POŘÁDNÁ chlapská snídaně – Fritatta s porcí slaniny a klobásy
Nemáte po ránu chuť na jogurt se zrním? Toužíte-li po pořádné snídani pro pořádného chlapa, je fritatta s porcí slaniny a klobásy ideální volbou!
Snídaně je grunt, o tom žádná!
Zvláště po kvalitní ranní souloži nebo náročném tréninku v gymu! Jaký základ pro spokojeně prožitý den připravit?
Poradíme nejlepší recept na fritattu s pořádnou porcí skvělých surovin!
Když se chlap po ránu dobře nenají
– nic přes dopoledne neudělá
– je (slušně řečeno) nepříjemný
– na oběd se přejí a odpoledne tak neudělá vůbec nic
– k večeru je tak ještě víc zpruzený než ráno
“Důkladná, neuspěchaná snídaně vykouzlí dobrou náladu a energii na celý den!“
Chlapská fritatta s porcí slaniny a klobásy
Budete potřebovat: 8 plátků anglické slaniny, 1 papriková klobása nebo salám chorizo, 2 lžíce olivového oleje, 8 vajec, 1 červenou cibuli, nakrájenou na půl kolečka, 3 střední brambory (lojovité, varný typ A), oloupané, 80 g zralého čedaru, strouhaného nahrubo, 1 zelenou kapii, nakrájenou na silnější půlměsíčky, sůl a čerstvě mletý pepř, čerstvý chleba a oblíbené bylinky, nasekané
1. Brambory nakrájejte na tenčí kolečka a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.
Tip! Můžete použít vařené nebo pečené brambory z večeře. Ušetří to čas.
2. Mezitím nakrájejte slaninu na kousky a klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte olej a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu, pak přidejte klobásu a míchejte společně ještě asi minutu.
3. Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte nakrájenou cibuli, polovinu sýra, opečenou slaninu, klobásu a vařené brambory.
4. Do rozehřáté pánve po slanině přidejte lžíci oleje. Vlijte připravenou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví. Vyndejte, ozdobte čerstvými bylinkami.
5. Frittatu nechte lehce vychladnout, pak ji sesuňte opatrně na prkénko a rozkrájejte, nebo jezte rovnou z pánve s čerstvým chlebem.