Pečená červená řepa – lahůdka, kterou musíte ochutnat!
Odsuňte své předsudky vůči řepě a nechte jí odvést svou luxusní práci na vašem jazyku. Uvidíte, že přátelství s touto potravinou už jen nepřerušíte!
Když se řekne řepa, tak většině z nás asi v hlavě vyskočí obrázek školní jídelny a nakládané řepy, kterou se nám snažily učitelky mermomocí vnutit a nacpat do krku.
Toto trauma pak uvízlo v každém a není divu, že řepu už nechceme na talíři do konce života vidět! ALE!
Je tady velké ale, které by měl každý odpůrce řepy vzít v potaz!
I když nejste milovník nakládané řepy, nemusí to znamenat, že vám pečená řepa neučaruje! Chuť nakládané a pečené řepy je něco jako den a noc, nebe a peklo, černá a bílá. Je to prostě na hony vzdálené.
Odsuňte svou nenávist k řepě a dejte jí znovu šanci!
Pečená červená řepa
Jak si připravit tuto lahůdku? Je to absolutně jednoduché a rychlé. Stačí nakoupit potřebné suroviny a pak už jen péct. Zvládne to každý začátečník!
Na pečenou červenou řepu si připravte: 2 středně velké červené řepy, ¼ šálku vlašských ořechů, 1 svazek řeřichy, kozí sýr dle chuti a potřeby
Na zálivku si připravte: 2 lžičky balsamica, 4 lžičky olivového oleje, 4 lžičky vymačkané pomerančové šťávy (není nutná), sůl a pepř dle chuti
A jde se na to!
1. Předehřejte troubu na 250 °C.
2. Očistěte řepu od nečistot a stonků Poté řepy zabalte po jedné do alobalu a umístěte tyto balíčky do středu připraveného pekáčku. Řepy nechte péct 45-60 minut do doby, než řepou projde vidlička.
3. Zatímco jsou řepy v trouby, opečte (ne spalte) si připravené vlašské ořechy na pánvi na středním plameni po dobu 5-10 minut.
4. zálivku připravte smícháním všech na ní potřebných ingrediencí. Dochuťte si jí dle vlastních chutí!
5. Upečené řepy vyndejte z alobalu a zbavte je jejich šlupky.
Servírování
Na talíř umístěte 4-5 plátků upečené řepy, posypte kozím sýrem. Poté přidejte vrstvu řeřichy a pocházejte opečenými vlašskými ořechy. Nakonec zalijte zálivkou.
Užijte si tuhle božskou lahůdku a staňte se misionářem v šíření tohoto receptu!