Jaký nůž na krájení chleba
Také si nedovedete představit ráno, bez pečiva ke snídani? My rozhodně. Člověk si ani neuvědomuje, jak často má během týdne nějaký druh pečiva. Mezi to nejoblíbenější v tuzemsku se řadí chleba, s tím budete určitě souhlasit. Z toho plyne, že u každého milovníka pečiva by neměl v domácnosti chybět speciální kuchyňský nůž na chleba (na pečivo), který rozhodně nebude patřit mezi málo využívané nože.
Čím krájet chleba?
Při krájení chleba, a zvláště toho řemeslného s velmi propečenou a tvrdou kůrkou, se vyhněte běžným kuchyňským nožům s klasickým ostřím. Například šéfkuchařskému noži, který by čerstvý chleba spíše rozlámal, nežli nakrájel. Na krájení chleba a pečiva je potřeba kuchyňský nůž s vroubkovaným ostřím, který si poradí s čerstvým křupavým i starším tvrdým.
Při výběru kuchyňského nože na pečivo je důležité nejen zoubkované ostří, ale i kvalita oceli, ze které je vyrobena jeho čepel. Doporučujeme damaškovou ocel, která umožňuje ostří ostré, jako břitva a vyznačuje se značnou tvrdostí s 60+/2 Rockwella. S damaškovým nožem na pečivo nakrájíte bez problému i čerstvé křehké pečivo jako je bageta.
Damaškovou čepel nožů poznáte na první pohled specifickou texturou, kterou na běžných nerezových nožích nenaleznete. Ovšem nelze spoléhat pouze na vzhled, důležité je přečíst si informace o použité oceli. Zda se nejedná pouze o potisk a podvrh.
Jaké kuchyňské nože na chleba doporučujeme?
Kvalitní damaškové kuchyňské nože na pečivo vyrábí tradiční čínský výrobce nožů XinZuo. Výroba probíhá v čínském městě Yangjiang, ve kterém si nožířské umění předávají mistři nožíři z generace na generaci. Naleznete je v internetovém obchodě www.xinzuo.cz (má certifikát Zlaté ověřeno od Heureka.cz). Mezi výhody nákupu na XinZuo se řadí: 3letá záruka, doprava zdarma, 30dní na vrácení a dárkové balení nožů.