Vyberte možnost Stránka

Jak jí říct, že ji miluji?

Jak jí říct, že ji miluji?
Rate this post

Říká se, že květinami se nedá šlápnout vedle, každá žena je miluje a ráda dostává. Výjimky sice existují, většinou to ale platí. Květiny mají dokonce svoji řeč, mohou vyjádřit to, co se sami říct nahlas stydíte. Třeba to, že někoho milujete. Chcete to prostřednictvím květin vyjádřit i vy? Poradíme vám, jaké zvolit.

Řeč květin označujeme jako květomluvu

Způsob, jak své pocity vyjádřit nejen pomocí slov, ale prostřednictvím květin, označujeme jako květomluvu. Jde o řeč, ve které má každá květina, a někdy i její barva, svůj význam. Květomluva má dlouhou historii, jako prostředek komunikace ji využívaly už ženy v harémech. Později toho využívali i milenci, kterým společenská pravidla neumožňovala scházet se tak, jak to můžeme dělat dnes.

Svého rozkvětu se dočkala v době vlády královny Viktorie, kdy byla téměř povinnost ji znát. U nás vzkvétala v době národního obrození, pak upadla postupně v zapomnění. Dneska se ale situace mění a zase se k ní začínáme vracet.

Jaké květiny hovoří o lásce?

Klasikou jsou růže, o kterých každý ví, že symbolizují lásku. Považujeme je za nejromantičtější květiny vůbec, možná i proto jejich sazenice zdobí naše zahrádky. Jejich význam se ale lehce mění spolu s barvou. Zatímco temně rudé růže vyjadřují nejen lásku, ale i vášeň a touhu, bílé symbolizují nevinnost a růžové romantickou lásku. Žluté hovoří o přátelství a radosti, oranžové o touze a nadšení. Fialová je barvou okouzlení a lásky na první pohled. A další květiny, které vyjadřují lásku?

  • Květinou lásky jsou i lilie. Bílá je květinou čistoty a nevinnosti, oranžová promlouvá o touze a vášni. Růžová lilie symbolizuje lásku, náklonnost a obdiv, ty červené vyjadřují vášeň a lásku stejně jako rudé růže.
  • Projevem hluboké lásky a oddanosti je i červený tulipán.
  • Symbolem pravé lásky jsou i gerbery, květiny pastelových barev.
  • Lásku a vášeň vyjádří i červená chryzantéma.
  • Podobně na tom je i červený karafiát. Jen si u něj dejte pozor na to, zda má vaše milá karafiáty v oblibě. Jen těžko hledat kontroverznější květinu než karafiát. Jedni ho milují, druzí nesnáší.
  • Obdiv vyjádříte i slunečnicí.
  • Věrnost a křehkou lásku symbolizuje fialka.
  • Lásku, sympatie i obdiv zase vyjádříte kamélií.

Náš tip na závěr: Stydíte se ta dvě slůvka nejen vyslovit, ale i květiny předat? Pošlete své vyvolené květiny prostřednictvím rozvozu květin po Praze, okolí a celé ČR. Kytici za vás předá kurýr a vy už jen počkáte na reakci obdarované. Nezní to naprosto skvěle?

O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!