Mrkvové lupínky – když na tlouštíky přijde chuť!
Už se nemůžete dívat na vypasený zadek své přítelkyně a štve vás pohled na své vyžrané břicho? Potom zbystřete, přichází sladkost, která vám pomůže odolat lákadlům, jako je čokoláda nebo sušenky.
Nějakou tu sladkost potřebuje přes den každý, a i když se snažíte přes den odolat s příchodem domů, začne být vůle slabší a slabší. Usednutí k večerní televizi pak už nemůže dopadnout jinak než, že svůj jazýček poctíte kostičkou čokolády. A pak s poslední minutou seriálu zjistíte, že celá tabulka je fuč.
Obsah článku
Konečně něco zdravého, levného a hlavně stejně tak chuťově ‘’závisláckého’’ jako je čokoláda!
Mrkvové lupínky se skořicí a medovo-jogurtovým dipem
Na lupínky si připravte: 2 velké mrkve, ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, olej
Na dip budete potřebovat: 1 lžíci medu a kelímek bílého jogurtu (nejlépe řeckého)
Na tomto receptu je kromě chuti nejlepší ta absolutně snadná a rychlá příprava!
1. Předehřejte troubu na 180° C.
2. Umytou mrkev loupejte pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Připravené plátky promíchejte v míse spolu se skořicí a zázvorem.
3. Proužky vyskládejte na plech, tak aby se nepřekrývaly a lehce postříkejte olejem. Pečte 10 minut, po 5 minutách je třeba plátky otočit. Poté troubu vypněte, ale plech nechte ještě 8 minut v ní. (Tato doba se může lišit v závislosti na teplotě uvnitř, každá trouba je jiná. Plech vyndejte, když začne mrkev hnědnout.)
4. Nechte mrkvové plátky vychladnout a mezitím si v misce připravte dip tak, že smícháte med a jogurt.
5. Hotové mrkvové plátky by měly být křupavé. Podávají se spolu s dipem!
K televizi nebo jako pohoštění!
Tyto lupínky jsou absolutní senzací nejen k vlastnímu zdravému mlsání, touto lahůdkou můžete okouzlit i svou návštěvu!
Dobrou chuť!
Zdroj obrázku: Flickr:com