Luxusní příloha ke kuřecímu – Zkuste pečený fenykl!
Rádi si dopřáváte kuřecí maso, ale už nevíte s čím ho servírovat? Běžné přílohy lehce nahradí pečený fenykl! Dejte šanci novému receptu, jenž vás bude stát pár korun, chvilku času a minimum práce!
Na pultech se zeleninou často vidíte fenykl, ale od jeho koupě vás odrazuje bezradnost nad jeho úpravou? V takovém případě doporučujeme vyzkoušet fenykl koupit a připravit si ho jako luxusní přílohu ideálně ke kuřecímu masu.
Pečený fenykl vás zaujme skvělou chutí, lehkostí i variantami úprav.
Pečený fenykl s medem a koprem
Budete potřebovat: 3 fenykly, 1 lžíci olivového oleje, 5 lžic citronové šťávy, 1 lžíci medu, 2 lžíce opékaných piniových oříšků, čerstvý kopr, mořskou sůl, pepř
Příprava je snadná i rychlá
1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
2. odstraňte stonky fenyklů a rozdělte je čtvrtky. Ty promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Poté fenykly rozložte na plech s pečícím papírem a pečte cca 15 minut.
3. V misce rozmíchejte šťávu z citrónu s medem, dokud se nepropojí. připravenou směsí polijte pečené fenykly a opět vraťte na zhruba 15 minut do trouby. Po upečení by měly fenykly být nazlátlé a šťáva zredukovaná.
4. Na suché pánvi opražte piniové oříšky (3-5 minut) a posypte jimi fenykly. Na závěr posypte nasekaným koprem.
Podávejte teplé ke kuřecímu masu.
Znáte jiný recept s fenyklem?