Barbecue omáčka – nejlepší jakou znám!
V létě je těžké se vyhnout vůni grilovaného masa, klobás nebo zeleniny. Griluje se všude, nebojte se do toho pustit i Vy. S našimi jednoduchými recepty se z Vás stane ten nejlepší griler!
Není dobré maso bez výborné omáčky. Proto se nejdřív ze všeho pusťte právě do ní.
Všichni mají své ,,tajné recepty’’ na tu nejlepší omáčku, my Vám tu naší prozradíme. Omáčka, kterou Vám představíme je za pár minut hotová, ale Vaše chuťové buňky na tu skvělou chuť budou vzpomínat ještě hodně dlouho po snědení.
Složení
¼ šálku rostlinného oleje, například řepkového
¼ másla
1 jemně nasekanou chilli papričky
1 jemně nasekanou bílou nebo červenou cibuli
1 šálek bourbon nebo whisky Tennesse
½ šálku kečupu nebo rajčatové omáčky
½ citronové šťávy
⅓ šálku tmavé melasy
⅓ šálku worcestrové omáčky
2-3 lžíce třtinového cukru
sůl dle chuti
Postup
1. Rozehřejte máslo a olej v pánvi.
2. Přidejte nasekanou cibuli a chilli papričku a nechte smažit po dobu ¾ minut, nezapomeňte párkrát promíchat
3. Pánev sundejte z ohně a přidejte bourbon a opět pánev vraťte, zvyšte teplotu a vařte po dobu 5 minut.
4. Přidejte kečup, citrónovou šťávu, worcestrovou omáčku, melasu a cukr. Promíchejte a pár minut provařte.
5. Omáčku ochutnejte a dochuťte pepřem, melasou nebo cukrem.
6. Omáčku nechte ještě probublat na mírném ohni. V konečném stadiu by máčka měla být pěkně hustá.
Omáčku můžete po vychladnutí ihned podávat ke grilovanému masu nebo si jí uschovat v lednici. V uzavřeném obalu v ní vydrží až dva týdny.