Bez jakého vybavení se neobejde výroba skvělé pizzy?
Tajemství křupavé a nadýchané pizzy spočívá v perfektním vybavení, vyzkoušeném receptu, pečlivé přípravě a zručnosti. Uvažujete-li nad tím, že si otevřete svou pizzerii, bistro, či jenom rozšíříte nabídku vašeho stávajícího občerstvení, bude se vám hodit nejenom typická pec, ale též řada šikovných pomocníků. Ti vám totiž práci nesmírně usnadní.
Vsaďte na prostorově nenáročné moderní pece
Klasická kameninová pec vypadá v útulné pizzerii velmi efektně, ovšem v provozu kuchyně její prostorové nároky příliš neoceníte. Praktické jsou moderní pece na pizzu, u nichž uvítáte jejich skladnost, snadnou obsluhu a možnost regulace teploty pečení. Do 30 minut budete mít pec vyhřátou na ideální teplotu 240 °C a upečete až 4 pizzy o průměru 30 cm najednou. Vhod vám jistě přijde také nerezové provedení, vnitřní osvětlení, termostat či timer. Aby se vám s horkými kousky snadno a bezpečně manipulovalo, nezapomeňte na lopaty na pizzu.
Šetřete čas i námahu
Výbornou pizzu nepřipravíte bez perfektně zpracovaného kynutého těsta. To se neobejde bez značné fyzické námahy a zručnosti. Pokud byste se této činnosti měli věnovat ručně, brzy byste na hnětení těsta nechali ruce. Zpracování těsta svěřte raději šikovným hnětačům, pro něž připravení 17 kg těsta bude hračkou. Díky kvalitnímu prohnětení a promísení surovin, které vás nebude stát ani minutu práce, vám těsto bez potíží nakyne.
Kynutí podle vašich představ
S kynárnou se vám již nestane, že by těsto správně nenaskočilo. Tato šikovná pomůcka mu nabídne teplotu 29 °C, při níž může kynout až 2 hodiny. Během celého procesu kynutí je automaticky regulována pára, která se přizpůsobuje množství vloženého těsta. Pizza díky tomu získá požadovanou vláčnou konzistenci. Do kynárny lze vložit i 8 plechů, vy tak opět uspoříte čas.