
Luxusní česneková polévka – Je libo klasika nebo krém? Zahřeje a zachutná obojí!

Vydatná, posilující, chutná polévka z několika málo ingrediencí. Česneková polévka nemůžete na vašem jídelníčku chybět! Uvaříte si klasiku, nebo propadnete krémové verzi česnečky?
Na chlapskou rýmičku pomáhá ženské obskakování, úplně vyléčí pořádně silná česnečka.
Máte-li mlsný jazýček a “obyčejná“ česneková polévka vám nevoní, pak můžete sáhnout po mixéru a udělat si česnekový krém. My vám dnes představíme recept na posilující polévku s pečeným česnekem, bramborami, šalotkou a čerstvými bylinkami.
Postup jeden, verze pro podávání je pak už na vás!
Luxusní česneková polévka (krémová)
Budete potřebovat: 2 hlavičky česneku + 4 stroužky česneku, 1 větší šalotku nakrájená na kolečka, 1 litr vývaru (kuřecí, hovězí), čerstvé bylinky dle chuti, 2 středně velké brambory (oloupané a nakrájené na kostky), 1 lžíci másla, sůl, kmín, pepř, chilli vločky, volitelně 100 ml smetany
Vaření samotné je jedna velká rychlovka!
1. Připravte si pečený česnek – návod TADY.
2. Na másle lehce osmahněte šalotku. Po chvilce přidejte utřené 4 stroužky česneku se solí, brambory. Zalijte vývarem. Okořeňte dle chuti a vařte do změknutí brambor.
3. Do polévky přidejte vyloupané stroužky pečeného česneku, oblíbené čerstvé bylinky (př. petrželka, libeček).
Zde pak můžete podávat spolu s opečenými krutónky chleba/rohlíku, nebo
4. polévku rozmixovat, zalít smetanou a nechat ještě chvilku provařit. Teprve potom podávat.