Chlapské vaření – Jak podusit maso, aby se zachovala jeho dokonalá chuť?
Sám doma? Máte hlad? Připravte si dokonalý pokrm z masa! Poradíme, jak podusit maso a zase si jednou jíst jako pán!
Co si budeme povídat, i když se může vaše partnerka přetrhnout, aby vám ten její bulgur s brokolicí chutnal, maso je prostě maso. Využijte tedy její nepřítomnosti v kuchyni a uvařte si pořádné jídlo.
Třeba takové pomalu dušené maso, které vám dodá energii a sílu.
Dušení masa může být náročné. Když se neudělá vše správně, ve výsledku budete mít na talíři mít tuhou žvýkačku. Jak na to, aby se to nestalo? Řiďte se naším osvědčeným postupem!
Jaké maso je k dušení nejideálnější?
Nejlepší maso k podušení je samozřejmě hovězí. V řeznictví si vyberte plec, krk, svíčkovou, vysoký roštěnec, kýtu, v nejhorším případě kliku na guláš.
Příprava masa před dušením
Žádné velké okecávačky, příprava masa před podušením v pár jasných krocích:
- maso omyjte pod tekoucí vodu, vcelku,
- nakrájené maso můžete lehce naklepat,
- odstraňte blanky, kraje masa lehce nařízněte, aby se kousky nezkroutily,
- pokud jde o nemastné a suché maso, prošpikujte špekem či slaninou.
Dušení masa s dokonalým výsledkem
- Rozehřejte pánev a maso na něm zprudka opečte. Neztraťte nervy a nesnažte se hned kousky otáčet. Připečení vytvoří fajnovou krustičku, která dodá chuť omáčce.
- Když se maso “pustí“ od povrchu pánve, zalijte ho vývarem a přikryjte poklicí.
- Maso můžete pomalu dusit na plotně i v troubě, záleží jen na vás. Postup je víceméně stejný pro obě varianty.