Co vaří babičky po celém světě?
Jistě, teď už je z Vás dospělí muž, ale kdy si občas nevzpomenete na skvělé jídlo, které Vám vařila Vaše babička? Vzpomínky na dětství a borůvkový koláč, nebo koprovou omáčku zaručeně nejlepší na světě. Italský fotograf se rozhodl vytvořit sérii fotografií babiček z celého světa a jejich tradičních pokrmů.
58 různých zemí, 58 babiček a 58 pokrmů. To vše zahrnuje speciální edice nazvaná ,,Lahůdky vařené s láskou“. Gabriele Galimberti ukazuje, jaké jídlo vaří babičky z celého světa pro své rodiny.
Jistě si vzpomínáte na to, jak největší starostí babičky bylo, aby její vnuk byl dobře najedený, než půjde na lítat ven s ostatnímu klukama. vyjímkou nabyl ani fotograf Gabriele, proto se rozhodl vytvořit tento projekt, jako poděkování své babičce.
Zdroj: gabrielegalimberti.com
Obsah článku
1. Arménie, (Mleté hovězí maso s rýží zabalené do vinných listů)
2. Haiti, (Jehněčí v Creol omáčce)
3. Malawi, (Housenky v rajčatové omáčce)
4. Maroko, (Berberský chléb pečený na pánvi)
5. Itálie, (Ravioli plněné masovou omáčkou)
6. Filipíny, (Žraločí maso v kokosové polévce)
7. Kajmanské ostrovy, (Honduraská Iguana s rýží a fazolemi)
8. Libanon, (Rýžovo čočkový krém)
9. Čína, (Dvakrát vařené vepřové se zeleninou)
10. Indie (Kuřecí Vindaloo)
11. Lotyšsko, (Sleď s tvarohovými brambory)
12. Zimbabwe, (Bílá kukuřičná polenta s vařenými dýňovými listy v arašídovém másle)
13. Brazílie, (Brambory s fazolovou směsí a klobásou)
14. Alžírsko (kuře se zeleninou a kuskusem)
15. Švédsko, (Pošírovaný studený losos se zeleninou)
16. Turecko, (Pečený lilek s masem a zeleninou)
17. Kanada, (Bizoní maso v omáčce)
18. Bolívie, (Směs ze zeleniny a čerstvých sýrů)
19. Keňa, (Bílá kukuřičná polenta se zeleninou a kozím masem)
20. Argentina, (Různé druhy ogrilovaného masa)
21. Egypt, (těstoviny s rýží a lusky)
22. Thajsko, (Plněná omeleta s rýží)
23. Zanzibar Wali, (Rýže, ryba a zelenina s Mango omáčkou)
24. Gruzie, (Vepřové a hovězí taštičky)
25. Norsko, (Maso z islandského býka a zelenina polévka)