Grilovaný ananas
Lahůdka, která má své místo nejen v letním jídelníčku. Tuto pochoutku lze připravit na grilu ale i v troubě nebo na pánvi. Připravte si osvěžující a sladkou tečku, která je hotová za pár minut. Grilovaný ananas si vás získá po prvním ochutnání!
Pokud se vám sbíhají sliny na vše, co je připravené na grilu, pak nesmíte přijít o chuť grilovaného ananasu. Pro někoho je takto připravený ananas klasika, která nechybí na žádné letní grilovačce. Pokud jste se s grilovaným ananasem ještě neseznámili, nečekejte na léto! Super lehký dezert si můžete připravit i teď, kdy ještě venku leží sníh.
Na grilovaný ananas
si připravte: 1 zralý ananas, olej, 8-10 špejlí, 1 kelímek bílého nesladkého jogurtu, 3 lžíce medu, 1 lžíci nadrobno nasekané máty.
A teď už to bude rychlovka!
1. Špejle namočte na 5 minut do vlažné vody.
2. Povrch ananasu pečlivě okrájejte. Pak ananas nakrájejte na 1-1,5 cm široké plátky. Z každého plátku vyřízněte tvrdé jádro.
3. Připravené plátky ananasu rozkrájejte na stejně veliké kousky.
4. Osušte namočené špejle a lehce je potřete olejem. Napíchejte ananasové kousky na špejle a opět lehce potřete olejem.
5. Ananasové špízy se dají grilovat na klasický gril nebo v troubě nebo pánvi. Je na vás, který způsob je vám bližší. (Troubu je třeba vyhřát na 220 stupňů Celsia.)
6. Špízy grilujte po dobu 3-4 minut, dokud lehce nezezlátnou.
7. Během grilování si připravte jogurt, který smícháte s medem.
8. Hotové špízy posypané mátou namáčejte do připraveného sladkého jogurtu.
Tato lahůdka uspokojí vaší touhu po sladkém zdravým způsobem.
Máte rádi grilovaný ananas?