Houbové crostini – Zamilujete si je pro jednoduchost i skvělou chuť!
Máte první houbové úlovky a chcete si připravit něco jiného než smaženici?
Pak si nenechte ujít recept na houbové crostini!
Překvapte svou rodinu nebo přátele skvělou houbovou pochoutkou, která je levná, chutná a rychlá na přípravu!
Houbové crostini
Budete potřebovat: 1 francouzskou bagetu, půl lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 hrnky čerstvých hub dle vlastní chuti, čtvrt hrnku suchého červeného vína, oblíbený strouhaný sýr, sušenou nebo čerstvou šalvěj, pepř a sůl
Příprava je rychlá a hlavně jednoduchá!
1. Nejdříve je nutné očistit cibuli, česnek a houby, vše na jemno nakrájet.
2. Rozpalte si hlubší pánev a na olivovém oleji krátce osmažte cibulku, česnek a houby.
3. Po 5 minutách zalijte vínem, nechte na středním plameni, dokud se všechno víno nevypaří.
4. Stáhněte z plotny a přimíchejte, sůl, pepř, šalotku a vše promíchejte.
5. Nakrájejte bagetu a nechte jí 3-5 minut rozpéct v troubě.
6. Na plátky bagety umístěte houbovou směs a posypte strouhaným sýrem a dejte ještě na 3 minuty do trouby.
7. Hotové crostini posypte čerstvou petrželí. Podávejte s kvalitním vínem nebo pivem.
Dobrou chuť!