Jíst si jako PÁN – Hovězí se zeleninou máte hotové za 30 minut!
Už před pár dny jsme vás nabádali k tomu, abyste na podzim jedli vydatně! Vybrané pokrmy by vás měly zahřát. Dnešek si zpříjemněte 30 minutovým vařením, jehož výsledkem bude úžasné hovězí se zeleninou.
Recept, který ocení každý chlap!
Když nepočítáme těch pár nadšenců do vege a vegan stravy, neznáme nikoho, kdo by odmítl misku báječného hovězího s restovanou zeleninou a rýžovými nudlemi.
Jde o recept inspirovaný korejskou kuchyní. Užijte si netradiční pokrm vašeho beztak nudného jídelníčku.
Hovězí se zeleninou (1 velká nebo 2 menší porce)
Na omáčku budete potřebovat: 7 lžic sojové omáčky, 3 lžíce hnědého cukru, 1 lžíci chilli pasty, 1 a půl lžičky rýžového octa, 1 lžičku strouhaného zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 lžíci sezamového oleje
Další potřebné ingredience: 300 g hovězí steak (nakrájený na proužky), 6 menších žampionů (na tenké plátky), 2 jarní cibulky (na jemná kolečka), 1 oranžová a 1 červená paprika (na tenké proužky), hnědé rýžové nudle, 1 mrkev (na tenké nudličky), 3 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce sezamového oleje, pepř, sůl, čerstvý koriandr
Ingrediencí je trochu více, ale časová náročnost je minimální! Za 30 minut skvělé jídlo na stole! Foto: Pinterest
Tohle zvládne uvařit každý muž!
1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku a nechte v menším hrnci pořádně prohřát a chuťově spojit.
2. Uvařte nudle dle návodu na obalu a propláchněte vodou.
3. Rozpalte si wok pánev. Na lžíci oleje opečte mrkev, papriky, žampiony. Po chvíli (cca 2 minuty) přilijte polovinu připravené omáčky a uvařené nudle. Promíchejte a vařte ještě 1 minutu.
4. Na skus opečenou zeleninu s nudlemi dejte stranou a do prázdného woku nalijte další lžíci oleje a opečte na ní masové nudličky, cca 2 minuty. Přilijte zbytek omáčky, nasekanou cibulku a sezamová semínka. Po cca dalších 2 minutách přidejte zpět zeleninu a vařené nudle a vše spolu promíchejte a vařte ještě 2-3 minuty.
5. Podávejte s nasekaným koriandrem.