Karbanátky z mletého masa – recept
Česká klasika, kterou lze připravit přesně podle svých chutí. Klasické české karbanátky jsou rychlou pochoutkou, kterou si lze připravit během celého roku. Připravili jsme pro snadný recept, který zvládne každý chlap.
Karbanátky s bramborovou kaší nebo jen vařeným bramborem, to je jídlo, které už se může zařadit do typické české kuchyně. Karbanátky z mletého masa jsou častou volbou, když už nevíme, co vařit nebo také ve chvíli, kdy nemáme příliš času na vaření. A jak se vlastně typické české jídlo dělá?
Na karbanátky z mletého masa
si připravte: 500g mletého masa (ideální je spojení hovězího a vepřového mletého masa), 1 větší cibuli, 3 stružky česneku, 1 vejce, 80 ml vlažné vody, hladkou mouku, strouhanku, majoránku, pepř, sůl, čerstvé bylinky (petržel, pažitka…), mletý pepř, olej na smažení
Nejdříve
si připravte širokou mísu. Do ní dejte maso a nalijte všechnu vodu. Dobře promíchejte a nechte 5 minut odpočinout. Poté přidejte vejce, 3 lžíce mouky a strouhanku dle potřeby. Do směsi dále přidejte rozdrcený česnek, na drobno nasekanou cibuli a všechno zbylé koření dle chuti. Vše dobře propracujeme a začneme tvarovat jednotlivé karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance.
Během tvarování a obalování karbanátků si rozpalte dostatečné množství oleje v hlubší pánvi. Pak začněte karbanátky smažit dozlatava.
Karbanátky jsou skvělé s bramborovou kaší a posypané čerstvými bylinkami.
Pozn.: Karbanátky by se měli podávat ihned po dosmažení, ale výborné jsou i studené nakrájené na plátky, servírované spolu s čerstvým pečivem a horčicí.
Jaký je váš oblíbený recept z mletého masa?