Mojito trochu jinak! Poznejte svět molekulární kuchyně!
Nudí vás klasické postupy v kuchyni? Jste zastáncem moderního vaření? Pak si jistě oblíbíte molekulární kuchyni!
Umíchat známý drink Mojito, to už umí snad úplně každý! Překvapte své přátele zcela novým postupem, který ohromí! Servírujte oblíbený alkoholický nápoj na lžičce ve tvaru bubliny. Neuvěřitelné? V molekulární kuchyni jde o naprostý základ, který však zvládnete i vy!
Obsah článku
Molekulární gastronomie umožňuje měnit tvar, barvu i chuť! Co to tedy vlastně je?
Speciální styl přípravy je založený na vytváření zcela nových skupenství, které však chutnají jako důvěrné známé drinky či pokrmy. Za pomoci různých principů je jídlo měněno a vylepšováno. Jsou využívány technologie, které byly dříve považovány za nemožné. Mění se struktura i vzhled pokrmu, a to především díky přidání látek obsažených v mořských řasách, kukuřici či citrusech. Také samotná chuť je vylepšována a doplňována tak, aby byl výsledek skutečným prožitkem.
Změnit jídlo od základu? Není to chemii!
Jde o propojení věděckých poznatků s gastronomií. Moderní styl vaření dokáže překvapit!
Vše je o technice a správném načasování!
Molekulární kuchyně je ve světě velice oblíbenou. Jde o hravý způsob, jak jídlo či nápoje připravit a také, jak je podávat. Díky přírodním přísadám, speciální přípravě a načasování si můžete doma vytvořit jídlo i nápoj ve skupenství, které by čekal jen málokdo – v bublině, pěně či kaviárových kuličkách!
Odhoďte zvyklosti, je čas vyzkoušet si molekulární gastronomická kouzla!
Spojit neslučitelné, to je cílem molekulárního vaření. Svůj oblíbený drink konzumovat v bublině? Pokud odhodíte své zvyky, můžete zažít neočekávané.
Ochutnejte svět jiným způsobem!
Stále váháte, zda je tato moderní gastronomie pro vás? I když se může zprvu zdát, že jde o náročné věděcké postupy, které ‘’normální’’ člověk nezvládne, opak je pravdou. Pořízením speciální molekulární sady si můžete vyzkoušet hrátky s molekulami i vy, u sebe doma, s přáteli či rodinou. Ve výsledku ochutnáte své oblíbené pití v jiné konzistenci, ale hlavně se také pobavíte! Už samotná příprava je zážitkem!
Výhody, které přesvědčí!
Molekulární kuchyně není pro snoby, ale pro ty, kteří chtějí zažít něco nového a hlavně se pobavit! K dalším kladům patří:
- moderní vzhled
- kombinace chutí
- snadná stravitelnost
- využití moderních postupů
- kompletní přeměna zažitých zvyklostí
- díky molekulární sadě MOLECULE-R také technologická dostupnost
Inspirace na dokonalý dárek!
Molekulární sady jsou originální dárky ze světa gastronomie, které potěší každého a zvláště pak toho, který má rád vše nové ve světě vaření! Obdarujte přátele i svou rodinu něčím netypickým a povzbuďte jejich kreativitu!
Nejen Mojito lze přeměnit v pěnu! Ukázkou molekulární gastronomie může být i Cosmopolitan či Margarita!