Olivový olej Chiavalon vyladěný na steaky
V dnešní době se na zdravou výživu klade hodně velký důraz. Samozřejmě do ní patří také olivy a nejznámější produkt z nich – olivový olej, jehož obliba prudce narůstá i v našich zeměpisných šířkách. Věděli jste, že ve velkém se tato plodina nepěstuje jen na Sicílii nebo Krétě, ale také v chorvatské Istrii? Sandi Chiavalon, majitel prosperující firmy, by o tom mohl vyprávět – rodinná tradice se točí kolem oliv už desítky let, a protože celý proces mezi sklizní a stočením do lahví trvá velmi krátkou dobu, dostanete do kuchyně tu nejvyšší možnou kvalitu!
Dáte si dobře propečený steak s olivovým olejem?
Pochutnáte si na něm vždycky – stačí jen sáhnout po správné lahvičce, protože neexistuje jedna univerzální odrůda, zkrátka jako u bílého a červeného vína. Olivový olej, na jehož začátku je pečlivá ruční sklizeň a rychlé zpracování nasbíraných plodin v lisu, může v každém případě nabídnout pořádnou porci zdraví. Extra panenský olivový olej Chiavalon míří z daleké Istrie až k vám, dáte mu šanci?
Historie značky Chiavalon trvá už dlouho, Sandi převzal řemeslo po svém dědečkovi Romanovi a městečko Vodnjan opravdu vzkvétá. Neopakovatelná chuť olivového oleje, která získává už léta mezinárodní ocenění, jako je například zlatá medaile ze soutěže v Athénách nebo stříbrná z Los Angeles, také zaujme nejen vytříbený vkus gurmánů. Slyšeli jste už někdy o jedné z vlajkových lodí této chorvatské značky, oleji Chiavalon Atilio?
Rozumí si se steaky a obecně vzato, s masitými pokrmy vytvoří jedinečnou symbiózu chutí. Vynikne ale i po boku sladkých chutí, různé dezerty nebo čokoládové dobroty jsou pro něj určitě dobrá volba. Aroma rozmarýnu a máty, ale také mírně štiplavá chuť, kde ucítíte i černý pepř. Extra panenský olivový olej Chiavalon se sklízí ručně ve sluncem zalitém kraji Vodnjan a je oblíben nejen v kuchyních na Istrii…