Pečené brambory v troubě – už nebude chtít jiné!
Brambory jsou snad nejoblíbenější přílohou české kuchyně. Pojďte vyzkoušet novou a originální přípravu brambor, se kterou uchvátíte svůj jazýček, ale i celou rodinu.
Snad každý už zná klasickou úpravu pečených brambor, kde jediné ochucení brambor obstarává grilovací koření. Rozhodli jsme trochu ozvláštnit tuto klasickou a tolik oblíbenou přílohu.
Pojďte překvapit sebe i ostatní!
Nové ochucení brambor je ihned hotové a jejich chuť vás uchvátí.
Pečené brambory s chutí limetky a Chipotle papriček
Na pečené brambory budete potřebovat: 0,5 -1 kg malých nových brambor, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 1/2 lžičky soli
Na ochucení pečených brambor si připravte: 1 stroužek česneku, 1 lžíci nastrouhané limetkové kůry, 1 lžíci limetkové šťávy, 2 lžíce nasekaného kariandru, Chilli chipotle (papričky) nakládané v adobo (tomatové) omáčce, 2 lžičky extra panenského olivového oleje
Přípravu těchto pečených brambor je tak snadná!
1. Nejdříve ze všeho si předehřejte troubu na 200°C. Očištěné brambory přektrojte na půlky a polijte lžící olivového oleje, přidejte sůl. Brambory promíchejte tak, aby byl každý kousek brambory pokrytý olejem i solí. Poté brambory vyskládejte na připravený plech a šup s nimi do trouby. Brambory pečte 30 -35 minut dozlatova dokud nezměknou.
2. Zatímco se brambory pečou, začnete připravovat směs na finální dochucení brambor. Vyjměte jednu Chipotle papričku z plechovky a nakrájejte jí na opravdu malé kousky. Dejte do misky a přidejte dvě lžíce Adobo omáčky z plechovky. Oloupejte jeden stroužek česneku a nadrobno ho nakrájejte, přidejte do mísy. Dále do směsi vymačkejte lžíci limetkové šťávy a přidejte 2 lžíce nastrouhané limetkové kůry. Nakonec přilijte 2 lžíce olivového oleje. Vše dobře promíchejte.
3. Pečené brambory promíchejte ještě teplé spolu s připravenou zálivkoua nakrájeným koriandrem.
Dokonalá a chutí netradiční příloha je připravená! Lze podávat spolu s jakýmkoliv masem.
Dobrou chuť!