Pečené caprese – Klasická chuť vyladěná k dokonalosti!
Jistě znáte klasickou kombinaci mozzarelli, bazalky, rajčat a olivového oleje. Co takhle dát této klasice novou, ještě chutnější tvář? Super lehký recept najdete v našem článku!
A je tady další skvělý recept, který ocení milovníci italských jídel. Tentokrát jde o obměnu klasického caprese!
Na pečené caprese
Budete potřebovat: 3 středně velká rajčata, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl a pepř, 3 plátky mozzarelly, 3 lístky bazalky
Dresink: hrst čerstvé nasekané bazalky, 1 stroužek česnek, 2 lžíce olivového oleje
Postup zvládne každý!
1. Přeřízněte rajčata na poloviny, umístěte je do pekáčku řeznou stranou nahoru, pokapejte olejem, balzamikovým octem a nakonec dochuťte solí a pepřem. Pečte na 180 stupňů Celsia po dobu 20 minut.
2. Po 20 minutách položte na 3 půlky rajčat po jednom plátku mozzarelli. Pečte ještě dalších 5 minut.
3. Během pečení smíchejte olej, hrst nasekané bazalky, rozdrcený stroužek česneku.
4. Rajčata vyndejte z trouby, na plátky mozzarelli přidejte lístky bazalky, přiklopte zbylými polovinami rajčat. Polijte připraveným bazalkovo-česnekovým dresinkem a podávejte spolu s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!