Perfektní příloha – Pečená růžičková kapusta s ořechy
Zdravá příloha k masu vám zpestří jídelníček a ještě si pochutnáte! Dejte šanci pečené růžičkové kapustě.
Ať už půjde o velkou rodinnou večeři nebo porci pouze pro vás, v každém případě si pečenou růžičkovou kapustu s ořechy užijete.
Tato příloha je ideální k jehněčímu masu. Základní recept můžete ještě rozšířit o cuketu nebo fazolové lusky.
Dejte svému jídlu nový šmrnc!
Pečená růžičková kapusta s ořechy
Budete potřebovat: 50 g lískových ořechů. 400 g růžičkové kapusty (omyté a rozkrojené na poloviny), 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 červené cibule (oloupané na jemno nakrájené), 1 lžíci šťávy z citrónu, sůl, pepř
Vše je rychlé a jednoduché
1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
2. Nahrubo pokrájené nebo celé ořechy bez slupky opražte krátce na pánvi.
3. Z růžičkové kapusty odstraňte nahnědlé listy. V míse promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct do měkka a křupava.
4. Připravte si zálivku z oleje, hořčice, cibule, a šťávy z citrónu.
5. Pečené kapusty podávejte ihned, posypte oříšky a promíchejte se zálivkou.
Znáte tento recept?