Pita chléb s chřestem a avokádem – Snadné, a tak chutné!
Máte už dost všech českých klasických pokrmů a chcete ochutnat něco nového? Pak pro vás máme jednoduchý a originální recept!
Česká kuchyně je plná chutných jídel. Jenže po nějaké době začne nudit a váš jazýček zatouží po něčem novém. Připravili jsme vám jednoduchý a chuťově netradiční, přesto velice chutný recept.
Pita chléb s chřestem, pohankou, avokádem …
Pita chléb je možné koupit i udělat domácí. Pokud toužíte po jednoduchosti a rychlosti, pak pita chléb kupte a jen ohřejte na pánvi nebo v troubě.
V případě, že si chcete pochutnat na pita chlebu domácím, pak si připravte:
- 2 šálky hladké mouky
- 2/3 šálku vody
- 1 lžička instantní droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1 lžička cukru
Návod na přípravu pita
Smícháním všech ingrediencí vznikne hladké těsto. Po jeho uhnětení ho nechte odpočívat zhruba půl hodiny. Poté těsto rozdělte na 8 stejných dílů, každý z nich rozválejte na kulaté tenké placky. Rozehřejte pánev s trochou oleje a placky osmažte 30 sekund na každé straně.
Na náplň si připravte:
- 3/4 šálku pohanky
- 1 avokádo
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 zelená cibulka
- pažitka
- zelený chřest
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- ředkvičky na plátky
Nyní je čas na přípravu dokonalé náplně!
1. Nejdříve si uvařte pohanku a nechte jí v sítu okapat. (Předmočená pohanka se vaří 15 minut v osolené vodě.)
2. Mezitím si dejte péct chřest (osolený, opepřený, lehce pokapaný olejem) na 200 stupňů do trouby na cca 12 minut.
3. Oloupané avokádo rozmačkejte na jemno pomocí vidličky. Přidejte na jemno nakrájenou pažitku a cibuli.
4. Pita chléb položte na talíř, na něj vrstvu pohanky, přidejte pečený chřest, avokádovou směs a nakonec plátky ředkviček.
Dobrou chuť!