Recepty z kuřecího masa – Tohle je náš favorit!
Jen málokdo nemá rád kuřecí maso, jeho příprava se vyznačuje rychlostí a snadností. Kuřecí masíčko je vhodné pro přípravu lehkého oběda i rychlé večeře. Jeho konzumace se doporučuje při dietě i jako součást klasického jídelníčku.
Doplňte si svou kuchařku o další jednoduchý a opravdu dobrý recept z kuřecího masa.
Po kuřecím mase sáhne každý, kdo nemá moc času na vaření, ale přesto se nechce odbývat kupovaným polotovarem. Kuřecí maso se dá upravit různými způsoby, snad nejznámější úpravou je klasický řízek v trojobalu. Kuřecí maso se dá ale připravit i jinak.
Přinášíme vám super rychlý recept, který využijete v časovém presu, ale i pro pohodové vaření.
Pečené kuřecí maso se zeleninou
Tento recept je opravdu snadný, příprava vám nezabere více jak 5 minut a samotné pečení je u konce po 20 minutách. To znamená, že za necelou půlhodinku máte na stole luxusní večeři nebo obídek.
Připravte si: 2 kuřecí prsa, jednu menší cibuli, cherry rajčátka, cuketu, oliv. olej, pepř, sůl a alobal
1. Maso si očistěte a omyjte. Poté ho nakořeňte, kromě soli a pepře můžete přidat i další oblíbené koření (grilovací, na pečené kuře, ml. papriku pro barvu …)
2. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. Velikost odhadněte tak, aby zelenina byla i po upečení stále zeleninou a ne rozvařenou kašičkou. Kromě zmíněné zeleniny lze přidat i další. Opět záleží na vaší chuti, hodí se třeba brokolice, paprika, česnek.
Teď už to bude rychlovka.
3. Připravte si alobal, do kterého všechno zabalíte a vytvoříte tak balíček. Balíček lze vytvořit ze dvou částí. První list alobalu pokapejte olejem, přiměřeně. Maso by nemělo ležet na suchu, ale také ho nechceme v oleji koupat. Kolem masa a na něj poskládejte zeleninu a znovu vše lehce překápněte olejem. Takto připravené zakryjte dalším listem alobalu.
4. Kraje obou listů do sebe zamotejte tak, aby vznikl balíček, který během pečení nepovolí.
5. Každé kuřecí prso by mělo být ve vlastním alobalovém balíčku.
A šup s tím na plech nebo do pekáčku a dát péct. Trouba by měla být již předehřátá. Pečeme dvacet minut na 180-200 stupňů.
Tip: Poslední minuty pečení lze balíček nahoře protrhnout a nechat tak udělat masu pěknou kůrčičku. Pokud si lámete hlavu s přílohou, je možné přidat do balíčku pár plátků brambor.
Jaký je váš oblíbený recept z kuřecího masa?