Recepty z vepřového masa
Vepřové maso se vyznačuje skvělou chutí, které málokterý masožravec odolá. Recepty z vepřového masa jsou nejoblíbenější volbou pro běžné i sváteční jídla. V následujícím článku jsme pro vás připravili nejoblíbenější recept z vepřového masa.
Pár ingrediencí a nějaký ten čas vám stačí k tomu, aby jste vytvořili skvělou vepřovou panenku, po které budou mít všichni strávníci nejen příjemně plný žaludek, ale blažený výraz na tváři.
Pečená vepřová panenka
Pečení je nejoblíbenější úprava vepřové panenky. Masíčko je pěkně šťavnaté a plné chuti. Víte, jak se pečenou vepřovou panenku připravit? Máme tu pro vás snadný recept, který zvládne každý chlap!
Připravte si
500g vepřové panenky, 250 gramů anglické slaniny, 4 brambory, šlehačku, 2 středí cibuli, olej (olivový nebo slunečnicový), koření (sůl, pepř, bazalku, česnek, tymián)
Panenku očistěte a rozřízněte jí tak, aby jste jí mohli naplnit plátky slaniny. Poté panenku okořeňte, tak aby byla v koření panenka celá obalená.
Brambory očistěte od slupek a nakrájejte na tenčí plátky. Na plátky nakrájejte také oloupanou cibuli.
Plátky brambor spolu s cibulí zamíchejte se zbylým kořením z masa s přilijte dostatečné množství šlehačky.
Směs vyskládejte na dno pekáčku nebo zapékací mísy a na ní položte okořeněnou panenku, kterou na závěr potřete olejem a nakonec lze na vrch přidat poslední plátky anglické slaniny.
Maso pečte na 180 stupňů Celsia po dobu hodiny a půl.
Chutná vám vepřové maso?