Rychlé tortelliny s kořenovou zeleninou! Zamilujete se po prvním ochutnání!
Přinášíme vám recept na výborné a rychlé podzimní jídlo! Vhodné k večeři o na oběd!
Podzim je ve znamení nejen dýně, ale také kořenové zeleniny. Zkuste si udělat výborné tortelliny, které vás budou stát jen chvilku času!
Tortelliny s pečenou kořenovou zeleninou
Budete potřebovat: 1 středně velikou červenou řepu, 1 větší nebo 2 menší mrkve a také petržele, lžíci kvalitního oliv. oleje, lžíci másla, plněné tortelliny, dle vašeho výběru, pepř, sůl, strouhaný parmazán, tymián
Příprava je snadná, rychlá, zvládnete to i vy!
1. Předehřejte si troubu na 250° C.
2. Očistěte a nakrájejte všechnu kořenovou zeleninu na malé kousky. Rozložte na plech, pokapejte olejem a promíchejte, osolte a opepřete. Dejte péct na 30 a 40 minut, zelenina musí být měkká.
3. V míse si smíchejte parmazán, tymián, sůl a máslo do jedné hmoty.
4. V osolené vodě ovařte tortelliny přesně podle návody.
5. Připravenou sýrovou hmotu smíchejte s naběračkou vody z uvařených těstovin a poté přidejte těstoviny a promíchejte.
5. Servírujte a posypte pečenou kořenovou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť!