Smažený lilek s domácím “kečupem“ – Výborný jen tak na chuť!
Kdo by odolal křupavému do zlata usmaženému lilku, který bude dochucený domácím “kečupem“.
V případě, že vám přijde návštěvo nebo vás bude honit mlsná! Smažený lilek vás dostane už po prvním kousnutí!
Smažený lilek s domácím “kečupem‘
Budete potřebovat: Větší balení cherry rajčátek, půl hrnku jablečného octa, čtvrt hrnku vody, 1 lžičku tabasca, olej na smažení, 2 oloupané a na širší proužky nakrájené lilky, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, mořskou sůl a čerstvý koriandr.
Příprava je snadná a poměrně rychlá!
1. Připravte si hrnec a v něm přiveďte ocet, vodu a rajčata do varu. Poté teplotu snižte a duste po dubu 8 až 10 minut. Poté přidejte tabasco a špetku soli a vše rozmixujte do hladka. Možno dochutit podle sebe.
2. V pánvi si roztopte olej na smažení.
3. Připravené proužky lilků obalte ve stylu trojobalu bez mouky, nejdříve ve vejcích a poté ve strouhance. Poté dejte smažit cca na 2 minuty. Osmažené lilky nechte odpočívat na papírové utěrce.
4. Lilky vyskládejte na servírovací tác nebo větší prkýnko, posypte solí, polijte rajčatovou omáčkou a nasekaným koriandrem. Podávejte ihned.
Dobrou chuť!