Snadná dýňová polévka
Podzim je plný barev a rozmanitých chutí, které můžeme použít i v našich lechkých a chutných receptech pro muže. Tentokrát využijeme netradiční a plnou chuť a barvu dýně hokkaido.
Dýni si můžete buďto utrhnout na zahrádce nebo poprosit hodnou sousedku. Pokud nemáte ani jednu možnost nezbývá vám nic jiného, než si jí dojít koupit.
Naštěstí v tomto období jsou dýně lehce k sehnání v téměř každém farmářském obchodě.
Na dýňovou polévku si připravte:
Budete potřebovat: 600 g dýně Hokkaido, olivový olej, 1 malou bramboru, 3 střední mrkve, 1 l zeleninového vývaru (může být i kostka), 1 střední cibuli, smetanu nebo mléko, sůl, pepř, půl lžičky kari koření, chilli
Postup:
- Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky.
- Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme.
- V hlubším hrnci si rozpálíme olej a přidáme cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme dýni.
- Za občasného míchání necháme dýni změknout.
- Po změknutí přidáme kari koření, chilli a pepř.
- Přilijeme horký vývar a přidáme zbytek oloupané a na kostky nakrájené zeleniny (brambora a mrkev)
- Vaříme do změknutí. Poté odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemno.
- Polévku zjemníme smetanou nebo mlékem dle chuti, dosolíme.
Polévku podávejte s opečeným toastem. Dobrou chuť!