Topinky s česnekovou ricottou – Zaválíte s nimi před každou návštěvou!
Často vás navštěvují přátelé i rodina? Pak jistě oceníte náš tip na perfektní pohoštění, kterým okouzlíte vždy!
Každá návštěva vyžaduje nějaké to pohoštění. Ale co má člověk pořád vymýšlet?
Připravte topinky s krémovou ricottou ochucenou grilovanými česnekovými stvoly! Toto úžasné jídlo lze použít nejen jako pohoštění pro návštěvu, ale také jako předkrm k jídlu nebo lehkou večeři.
Topinky s česnekovou ricottou
Budete potřebovat: 3-4 česnekové stvoly/natě (seženete je buď na vlastní zahrádce nebo na farmářských trzích), 1 bagetu, olivový olej, 2 stroužky oloupaného česneku, sýr ricotta, sůl
Příprava je bleskově rychlá a jednoduchá zároveň!
1. Nejdříve si rozpalte gril. Mezitím, než se vytvoří optimální podmínky pro grilování, si připravte bagetu a česnekové stvoly nebo-li natě. Nakrájejte jí na šikmé širší plátky a ty pak z obou stran potřete olivovým olejem. Olejem potřete také omyté česnekové natě.
2. Na rozpálený gril dejte česnekové natě a nechte je po dobu 8 – 10 minut na grilu, minimálně jednou je třeba natě obrátit.
3. Poté ogrilujte bagetky, 2 minuty na každé straně.
4. Do hotových topinek vetřete stroužky česneku a na každý plátek dejte lžíci ricotty.
5. Nožem pokrájejte česnekové stvoly na menší kousky a ozdobte jimi ricottu. Na závěr každý plátek posolte kvalitní mořskou solí, popř. lehce zakápněte olivovým olejem. Podávejte teplé!
Dobrou chuť!
Tip! Pokud neseženete česnekové stvoly, můžete použít natě z jarní cibulky.