Vajíčková pomazánka
Královna pomazánek si získala svou oblibu díky jednoduchosti, skvělé chuti a cenové dostupnosti. Připravili jsme pro vás ten nejlepší recept na vajíčkovou pomazánku! Vyzkoušejte ho i vy, vždyť příprava je tak jednoduchá!
Pomazánka z vajíček je asi nejvíce dělaná po Velikonocích, kdy se doma nahromadí kupa vařených vajíček. Ale obliba této pomazánky nijak neklasá ani v průběhu celého roku. Pomazánka je skvělou volbou pro rychlý oběd, večeři, ba i svačiny a snídani. Je to prostě jídlo, které “bodne“ vždy a všude.
Naučte se skvělý recept, na který potřebujete jen pár snadno dostupných ingrediencí.
Na vajíčkovou pomazánku
si připravte: 4 natvrdo uvařené vejce, 3 lžíce majolky, 1 malou cibuli, čerstvé bylinky dle výběru a vlastních chutí, pepř, sůl
Pak si připravte mísu, do které nakrájejte vajíčko přes kráječ na kostičky. Přidejte majolku, nadrobno nakrájenou cibuli, osolte a opepřte.
Do pomazánky přidejte ještě nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Můžete zvolit petržel nebo třeba čerstvou pažitku, ale trošku se nechte na závěrečné posypání.
Vše důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojili a vytvořili tak opravdovou lahůdku.
Pomazánku namažte na čerstvé pečivo a posypte bylinkami nebo na jemné plátky nakrájeným pórkem.
Máte rádi pomazánky?