Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami – Lahůdka, která nemůže v menu chybět!
Nádivka s uzeným masem je tradiční velikonoční pokrm, který nemůže na stole chybět. Zkuste náš jednoduchý recept!
Spíše než velikonočního beránka si dáte nádivku s uzeným masem? Nečekejte, že vám jí někdo během koledování nabídne. Zkuste náš jednoduchý recept na nádivku s uzeným masem.
Velikonoce by nebyly Velikonocemi, kdyby na stole chyběla tradiční nádivka. Proto jsme vám připravili další jednoduchý recept pro muže a kuchaře-začátečníky na velikonoční nádivku s uzeným masem a mladými kopřivami.
Potřebujete jen pár ingrediencí a příprava je rychlá i snadná. Tak se do toho pusťte!
Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
Budete potřebovat: 8 starších rohlíků, 6 vajec, půl kila uzeného masa, zhruba hrnek mléka, čerstvě natrhané mladé kopřivy, čerstvé bylinky dle chuti (může být petržel, pažitka, apod.), sůl, pepř, muškátový oříšek, máslo nebo sádlo
Náš tip: Hledáte originální velikonoční přání? Navštivte stránku www.prani-pranicka.cz, kde naleznete spoustu klasických, dojemných, ale i vtipných přání a přáníček. A to nejen velikonočních!
Příprava nádivky je bleskurychlá!
1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a nasypte do větší misky. V mléce rozmíchejte žloutky, osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a nalijte na rohlíky. Maso povařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte na malé kostičky.
2. Rozpalte máslo nebo sádlo na pánvi a opečte na něm kostky masa, poté nechte zchladnout a přidejte k nasáklým rohlíkům.
3. Kopřivy a bylinky omyjte, na drobno nasekejte a přisypte do mísy . Z bílků ušlehejte pevný sníh a pomalu jej do směsi vmíchejte.
4. Předehřejte si troubu na cca 200°C. Zapékací misku si vymažte sádlem nebo máslem (lze i vysypat strouhankou) a vlijte do ní těsto.
5. Pečte dozlatova.