Venku je hnusně? Zahřejte se miskou fazolové polévky
Fazolová polévka vás může ve spoustě českých hospod velmi zklamat. Proto dnes zůstaňte na oběd doma a raději si hřejivou a vydatnou fazolovou polévku udělejte sami. O jak skvělou gurmánskou záležitost jde, pochopíte, až když si fazolovou polévku uvaříte a ochutnáte…
Čeká vás jen trocha času u plotny, výsledkem je však hrnec plný hřejivého zázraku.
Shrňme si to, dnes to bude o vydatné polévce s fazolí, která bude plná chutí pečeného česneku, fenyklových semen a samozřejmě samotných fazolí. Musím říct, že kromě klasické dýňové polévky, je ta z fazolí má nejoblíbenější, co se podzimních chutí a nečasu venku týká.
Pro dnešek zůstaňte v teple a uvařte si dobře, chutně a vydatně…
Fazolová polévka s pečeným česnekem a semínky fenyklu
Budete potřebovat: 1 konzervu bílých fazolí (mohou být sušené, ale ty je třeba den před vařením nechat odmočit a pak ještě zdlouhavě vařit), 1 palici česneku, 1 lžíci semen fenyklu, 1 žlutou cibuli, 1 menší stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 750 ml vývaru ze zeleniny (osobně řeším vývar nákupem sklenice již připraveného, nebo bio kostkou bez přidaného glutamátu), 3 lžíce olivového oleje, čerstvé bylinky dle chuti, sůl, pepř, starší pečivo na krutony
Příprava je rychlovka!
1. Připravte si pečený česnek. Recept najdete TADY.
2. V hrnci rozpalte olej a na mírném ohni osmažte semena fenyklu. Po chvilce přidejte na drobno nakrájenou cibuli, po minutě na malé kostky nakrájený celer, mrkev a vyloupaný pečený česnek. Nechte trochu změknout (cca 3-4 minuty) a přidejte slité fazole. Zalijte vývarem a nechte asi 15 minut vařit.
3. Mezitím si na pánvi nasucho osmažte kostičky pokrájeného pečiva.
4. Polévku rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Horkou polévku z fazolí nalijte do misky, posypte krutóny a čerstvými bylinkami.
Čtěte také: Co by měl chlap jíst na podzim? Vydatná a pikantní jídla