Vynikající Margarita s grepem a růžovým pepřem – Zjistěte, jak jí připravit!
Koktejl z tequily se většinou připravuje z pomerančové a limetkové šťávy, existuje však mnohem chutnější verze. Tou je Margarita s grepem a růžovým pepřem! Vyzkoušejte a limetce dáte rychle své sbohem!
Osvěžující klenot z tequily, grepu a růžového pepře je obdoba klasické Margarity, kterou si oblíbíte po prvním ochutnání.
Zjistěte, jak jednoduchý koktejl připravit.
Margarita s grepem a růžovým pepřem
Na šťávu z pepře budete potřebovat: 1 šálek vody, 3/4 šálku třtinového cukru, 3 lžíce růžového pepře
Na Margaritu budete potřebovat: 2 díly bílé tequily, 3 díly grepového džusu, 1 díl šťávy z růžového pepře, ledovou tříšť, plátky grepu na ozdobení
Příprava je rychlá a jednoduchá!
1. V menším hrnci smíchejte vodu, cukr a pepř, přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte probublávat tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí (cca 1 – 2 minuty). Poté nechte zchladnout a šťávu přeceďte přes sítko.
2. Šejkr naplňte ledovou tříští, přidejte tequilu, džus, šťávu z pepře a po dobu 30 sekund “šejkujte“.
3. Naplňte sklenice koktejlem, přihoďte další led, plátky grepu a kuličky růžového pepře.
Máte-li to tak rádi, můžete okraj sklenice ozdobit solí.